Ligi 13 000 inimest nõuab loomade kasutamise keelustamist tsirkuses

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aastal Narva jões hukkunud tsirkuseelevant Medi.
2013. aastal Narva jões hukkunud tsirkuseelevant Medi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Liikumise Loomade Nimel algatatud petitsioonile, mis nõuab loomade kasutamise keelustamist tsirkuses, kirjutas alla ligi 13 000 inimest.

«Rändtsirkused ei suuda oma olemuselt loomadele piisavaid elutingimusi tagada. Lisaks ei ole loomade kasutamine inimeste meelelahutuseks õigustatud ja võiks kuuluda pigem ajalukku,» ütles Kristina Mering liikumisest Loomade Nimel.

Petitsioonile, mis nõuab loomade kasutamise keelustamist tsirkuses, on nii digitaalselt kui ka käsitsi alla kirjutanud ligi 13 000 inimest. Loomaõiguslased loodavad, et vastav arutelu ühel hetkel ka riigikogu tasandile jõuab.

Petitsioon «Aita keelustada loomade kasutamine tsirkuses!» oli petitsioon.ee keskkonnas avatud 17. juunist 2013 kuni 16. aprillini 2014 ning kogus selle ajaga ühtekokku 12152 allkirja. Käsitsi koguti erinevates linnades 783 allkirja.

Septembris toimus põllumajandusministeeriumi algatusel loomade tsirkuses kasutamise teemal ümarlaud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles