NATO kindral: on vähetõenäoline, et Vene väed tungivad Ida-Ukrainasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõudude kindral Philip Breedlove
USA õhujõudude kindral Philip Breedlove Foto: SCANPIX

NATO liitlasvägede komandör Euroopas, USA õhujõudude kindral Philip Breedlove ei usu, et Venemaa saadaks oma väed üle Venemaa-Ukraina piiri Ida-Ukrainasse.

Breedlove`i arvates on Venemaa presidendil Vladimir Putinil teisi vahendeid, millega oma eesmärgid Ida-Ukrainas saavutada, edastab Reuters. 

«On üsna tõenäoline, et Putin liigub valitud kursil edasi. Ta püüab õõnestada Ukraina praeguse valitsuse jalgealust, tekitab vastaseise ukrainameelsete ja venemeelsete vahel ning annab võimaluse separatistlikule liikumisele,» nentis Breedlove Kanadas Ottawas peetud militaarkonverentsil.

NATO kindrali kinnitusel on selge, et Venemaa eriüksused on Ida-Ukrainas kohal ning tegutsevad samal viisil nagu tegutsesid varem Krimmis.

Möödunud nädalal tulistati Ida-Ukrainas alla kolm Ukraina armee helikopterit. Breedlove ei ole kindel, millised jõud selle taga olid.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles