Malaisia lennuki kadumisega seoses arreteeriti 11 terrorismis kahtlustatavat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia transpordiministri kohusetäitja Hishammuddin Hussein (vasakul), Austraalia transpordiminister Warren Truss, Hiina transpordiminister Yang Chuantang ja kadunud lennuki otsingute koordinaator Angus Houston (paremal)
Malaisia transpordiministri kohusetäitja Hishammuddin Hussein (vasakul), Austraalia transpordiminister Warren Truss, Hiina transpordiminister Yang Chuantang ja kadunud lennuki otsingute koordinaator Angus Houston (paremal) Foto: SCANPIX

Malaisia Airlines Boeing 777-200 kadumisega seoses arreteeriti 11 isikut, keda kahtlustatakse terrorismis.

Malaisia transporfiministri kohusetäitja Hishammuddin Hussein, Austraalia transpordiminister Warren Truss, lennuki otsimise koordinaator Angus Houston ja Hiina transpordiminister Yang Chuantang teatasid sellest eile Austraalias Canberras parlamendihoones toimunud pressikonverentsil, edastab The Independent.

11 terrorismis kahtlustatavat võeti kinni Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris ning neil on seos äärmusislamistliku terroriorganisatsiooni Al-Qaedaga.

Kinni peetud kahtlusalused on 22- 50-aastased.

«Üsna suure tõenäosusega suutsid need isikud mõjutada lennuki lennusuunda. Rahvusvaheline lennuki kadumise uurijate grupp palus nende kohta raportit,» edastasid Malaisia võimud.

Oletatavate terroristide kohta palusid andmeid ka USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) ja Briti välisluure MI6.

Malaisia võimuesindajad lisasid, et osa kinnipeetutest on tunnistanud terrorirünnakute plaanimist Malaisias. Samas aga eitasid, et neil oleks seos kadunud lennukiga.

Malaisia Airlinesi lend MH370 kadus jäljetult 8. märtsil olles teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Lennuki otsingutesse on kaastud 26 riiki. Otsimisoperatsioonid on juba maksma läinud sadu miljoneid dollareid, kuid lennukit ei ole leitud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles