Kesknoored pöördusid annetusi paluva libakirja tõttu politseisse

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna noortekogu lipp.
Keskerakonna noortekogu lipp. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna laekus tuhandete inimeste e-postkasti kiri, mille aadress lubab aimata, et läkitajaks on Keskerakonna noortekogu. Kirjas kurdetakse mitmete probleemide üle parteis ning palutakse annetusi. 

Kirja lõpus on õiged Keskerakonna kontonumbrid. Kirja saatjaks on märgitud Madli ning see on teele läkitatud aadressilt keskeri.noored@mail.ee. Kesknoorte esimees Tõnis Mölder kinnitas, et erakond sellist kirja saatnud pole ning selgituse saamiseks pöörduti politseisse. «Meie identiteet on nii-öelda varastatud,» lisas Mölder, kelle kinnitusel plaanitakse välja selgitada, kui paljud inimesed on kirjad saanud ja kui paljud selle tagajärjel on erakonnale annetama asunud.

Keskerakonnal kahtustab, et antud provokatsiooni taga võivad olla poliitilised konkurendid.

Postimehele poole on pöördunud näiteks üks lasteaed, kes sellise e-maili sai.

Kiri on alljärgnev (muutmata kujul):

Europarlamenti valimiskampaania vajab Sinu abi. Nüüd, kui Reformierakond ja IRL on oma aktsiad täiesti põhja lasknud, on meil võimalus võimule tulla nii Tallinnas kui ka riigikogus! Praegu peame me pühendama ennast europarlamendi valimistele. Kui meie edu ei näita, siis on karta meie võimu kahanemist järgmise aasta riigikogu valimistel. Oleme küll pisut valesti astunud, kuid ainult tubli reklaamitegevus võib meid aidata. Meil on praegu mitu probleemi: 1. Edgari koostööleping Putini Ühtse Venemaa parteiga jätab paljudele mulje, et Keskerakond on ainult venemeelne. Kui Edgar avaldas, et Keskerakond saadab igal juhul 2 vene päritoluga saadikut Brüsselisse (isegi siis, kui Eesti päritoluga kandidaadid on edukamad), rõhutas ta teist korda venemeelset seisu. 2. Meie riigikogu saadik ja europarlamendi kandidaat Priit Toobalit ähvardakse kriminaalasjas. Oleme suutnud meediat vaigistada sellel teemal, aga pilaveebilehed süüdistavad meid edasi Putiniga koostöö tegemises ja korruptsioonis. Üksikkandidaadid tekitavad muret tulevatel valimistel - nii europarlamenti kui ka riigikokku. Üksikkandidaadid, kellel ei ole ettenähtud partei töökohtasid, paremaid palku ja muid hüvitisi, ei karda juhtida rahva tähelepanu meie pisivigadele ja sellega ähvardada meie partei seisu võimuladvikul. On karta, et hakatakse neid Harta soovitusi, mida oleme senini vältinud, ellu viima. Selle ohupeame kõrvaldama sest Sinu partei on Sinu tulevik! Meil on veelkord vaja just Sinu rahalist toetust! Suurematest plakatitest ja löökloosungitest enam ei piisa. Tuletame Sulle meelde, et ainult Keskerakonda võib usaldada ja siduda Eesti tulevikuga. Nagu Te teate, kontonumberid on endiselt: SEB PANK: EE411010002002425008; SWEDBANK: EE462200221012021500; DANSKE BANK: EE303300333424390005

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles