Kohus saatis paadunud roolijoodiku enam kui aastaks vangi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tartu maakohus tunnistas täna Jõgeva kohtumajas kiirmenetluses süüdi mehe, kellel tuvastasid politseinikud eile kontrollreidi käigus alkoholijoobe, lisaks ilmnes kontrollimisel, et mehel puudus ka vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus.

Tartu maakohus tunnistas täna Jõgeva kohtumajas Andrus Siku (42) kiirmenetluses süüdi alkoholijoobes olles auto juhtimises ja karistuse kandmisest kõrvalehoidmises ning mõistis talle karistuseks ühe aasta ja kolme kuu pikkuse reaalse vangistuse, teatas kohtu pressiesindaja Krista Tamm.

Lisaks peab Sikk menetluskulude katteks tasuma kokku 471,69 eurot. Kohtuotsuse täitmise tagamiseks kohaldati Siku suhtes tõkendina vahistamist ning karistuse algust arvestatakse tema kahtlustatavana kinnipidamisest ehk eilsest.

Süüdistuse järgi juhtis Sikk eile alkoholijoobes olles kella 8.47 paiku Jõgevamaal Põltsamaa vallas Tallinn-Tartu-Luhamaa maantee 124. kilomeetril veoautot. Lisaks juhtis Sikk sõidukit ajal, kui tal oli varasema kohtuotsusega võetud ära mootorsõiduki juhtimise õigus kaheksaks kuuks.

Analoogse kuriteo eest on Sikku varem karistatud neljal korral ning väärteokorras joobes juhtimise eest viiel korral.

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles