Merkel taunib Putini plaani osaleda Krimmi 9. mai paraadil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel ütles täna, et oleks kahetsusväärne, kui Vene president Vladimir Putin kasutaks Teise maailmasõja võidupäeva Krimmi külastamiseks.

Merkel vastas ajakirjanike küsimustele meedia teadete kohta, et Putin teeb esimese külaskäigu märtsis annekteeritud Krimmi 9. mail ning võtab osa võidupüha sõjaväeparaadist.

Ta selgitas, et 9. mai, mida Venemaa ja teised endised nõukogude riigid tähistavad Teise maailmasõja võidu päevana, on uskumatult tähtis.

Merkel rääkis, et oli ise neli aastat tagasi sel päeval Moskvas, kuna tema meelest oli oluline näidata, et ajaloo õppetundidest on aru saadud.

«Sellepärast võin ma üksnes öelda, et mul on kahju, et seda päeva kasutatakse konfliktipiirkonnas paraadi korraldamiseks,» sõnas ta.

Vene ajalehed Kommersant ja Gazeta.ru teatasid aprilli lõpus, et Putin osaleb 9. mai sõjaväeparaadil Sevastopolis, Vene Musta mere laevastiku kodubaasis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles