Ilves nimetas Eesti uueks suursaadikuks USAs Eerik Marmei

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp ja USA lipp.
Eesti lipp ja USA lipp. Foto: Peeter Langovits / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves nimetas täna Eesti uueks suursaadikuks Ameerika Ühendriikides Eerik Marmei.

Eerik Marmei on seni olnud Eesti suursaadik Poolas.

Sama otsusega kutsus Ilves tagasi Eesti senise saadiku USAs Marina Kaljuranna. Eesti suursaadiks Ameerika Ühendriikides resideerib Washingtonis. Marina Kaljurand oli Eesti suursaadik USAs 2011. aasta juunist.

Eesti uueks suursaadikuks Soomes nimetas president Margus Laidre ning kutsus tagasi senise saadiku Mart Tarmaku.

Mart Tarmaku nimetas Ilves Eesti suursaadikuks Brasiilias, asukohaga selle riigi pealinnas Brasilias.

Riigipea nimetas Kristi Karelsohni Eesti suursaadikuks Iirimaal, asukohaga Dublinis, ning kutsus sealt  tagasi  senise saadiku Mait Martinsoni.

Mait Martinsoni nimetas president Eesti uueks suursaadikuks Valgevenes, asukohaga Minskis. Ühtlasi kutsus riigipea tagasi Eesti senise saadiku valgevenes Jaak Lensmenti.

Eesti uueks suursaadikuks Itaalias nimetas riigipea Celia Kuningas-Saagpaku, asukohaga Roomas, ning kutsus tagasi senise saadiku Merike Kokajevi.

Samuti nimetas Ilves Eesti suursaadikuks Sri Lankal Viljar Lubi ning suursaadikuks Filipiinidel Andres Unga. Eesti suursaadik Sri Lankal resideerib India pealinnas New Delhis ning suursaadik Filipiinidel resideerib Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles