Leedu seimi spiiker: Georgi lintidel pole ühistranspordis kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgi lint Slovjanski venemeelse käes.
Georgi lint Slovjanski venemeelse käes. Foto: SCANPIX

Leedu parlamendi spiiker Loreta Graužinienė leiab, et ehkki riik ei saa nõndanimetatud Georgi lintide kandmist keelata, ei peaks neid ühissõidukites olema.


«Pole vaja ühistranspordis seesuguseid asju kasutada ja õhutada, nende ettevõtete ja omavalitsuste juhid peaksid võtma enesele vastutuse, sest see on üks neid momente, mis ühiskonda ärritab. Mis puutub lintidesse kui sellistesse, siis niipalju kui mul on õnnestunud välja selgitada, ilmusid nad juba aastate eest, sõjaveteranid on neid oma pidudel kandnud, kuid praeguste sündmuste kontekstis, Ukraina kontekstis tuleks nende kasutamisse suhtuda vastutustundlikumalt,» rääkis Graužinienė täna usutluses raadiojaamale Žinių Radijas.

Must-oranže Georgi lindikesi kantakse kui Nõukogude Liidu sõjavõidu sümbolit ja Ukrainas kasutavad samu linte Vene-meelsed separatistid. Leedu inforuumis vallandus arutelu Georgi lintide kasutamise üle pärast sotsiaalmeedias avaldatud lugu sellest, kuidas tellitud taksos ilutses Georgi lint ning juht keeldus reisija nõude peale seda ära võtmast.

«Kui mõni inimene tahab seda linti rinda pista, siis on see tema isikliku vastutuse küsimus, me elame demokraatlikus riigis, kuid kui seda hakatakse laiemalt reklaamima, siis muutub see poliitiliseks sündmuseks. Ma ei paku ärakeelamist, kuid selleks ongi olemas omavalitsusjuhid, linnapead, poliitikud, kes peavad inimestele selgitama, et praeguses poliitilises kontekstis on selline teguviis mittesoovitatav,» nentis Graužinienė.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles