Kohus võttis roolijoodikult nii juhiloa kui auto

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Nädalavahetusel Ida-Virumaal kinni peetud roolijoodikule mõistis kohus üleeile üle 400 tunni üldkasulikku tööd ning konfiskeeris mehe auto.

3. mail kella 15.20 ajal peatasid Jõhvi patrullpolitseinikud Illuka vallas Kurtna teel Pannjärve seikluspargi lähedal sõiduauto Audi, mille roolis olnud 30-aastase Romani kontrollimisel selgus, et ta oli alkoholijoobes, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Roman tunnistas, et oli autorooli istunud pärast alkoholi tarvitamist. Tegemist ei olnud tema esmakordse rikkumisega - eelmise aasta detsembrikuus oli teda karistatud joobes juhtimise eest.

Üleeile määras Viru Maakohus Romanile karistuseks 414 tundi üldkasulikku tööd. Üldkasuliku töö tegemise ajal on mees allutatud käitumiskontrollile ja on kohustatud järgima kontrollnõudeid. Lisaks võeti mehelt kohtuotsusega juhtimisõigus neljaks kuuks ja konfiskeeriti kuriteo toimepanemiseks kasutatud auto Audi.

«Eelneval korral mõisteti mehele 2013. aasta detsembrikuus tingimisi karistus. See ei mõjutanud rikkujat enda liikluskäitumist parandama või muutma,» ütles Jõhvi patrullteenistuse vanem Kalle Kuusik. Loodetavasti on saririkkuja sõiduki konfiskeerimine mõjusaks karistuseks, kuna vähemalt mingi aeg ei ole tal võimalik harrastada ohtlikku sõidustiili ja seada ennast ning teisi ohtu, lisas Kuusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles