Parteidele annetusi palunud libakirjad pole kriminaalsed

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Erakondade nimel saadetud ja annetust palunud libakirjades pole midagi kriminaalset, sest roppe sõnu neis ei esine ning ka arvelduskontode numbrid kuuluvad vastavatele parteidele.

«Loomulikult, kui mõni partei tunneb ennast pahasti seoses kirjas esitatud väidetega, siis õigusriigis on alati võimalik pöörduda õiguskaitseorganite poole,» ütles riigi infosüsteemide ameti (RIA) infoturbeeksperdi Anto Veldre Õhtulehele. «Juristid ütlevad kindlasti täpsemalt, kuid identiteedivarguse senine praktika kaitseb eelkõige füüsilisi isikuid. Pole teada, et ühegi juriidilise isiku identiteedi väärkasutamist oleks Eestis kunagi kriminaliseeritud.»

Kes võiks identiteedi kuritarvitamise taga olla, see ei ole praegu selge, aga Veldrele teadaolevalt on parteide nimelt võltsitud kirjad läkitatud ühelt ja samalt IP-aadressilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles