Fentanüüliäri viis mehed pikaks ajaks vangi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögikaalul kilekotis on üle kilo fentanüüli ehk «valget hiinlast».
Köögikaalul kilekotis on üle kilo fentanüüli ehk «valget hiinlast». Foto: Politsei

Harju maakohus mõistis täna kaks meest sünteetilise heroiini ehk fentanüüliga äritsemise eest pikaks ajaks vangi ning konfiskeeris neilt umbes 35 000 euro väärtuses kuritegelikul teel saadud vara.

Kohus tunnistas Stanislav Linderi (23) ja Deniss Sažini (28) süüdi suures koguses fentanüüli ebaseaduslikus käitlemises suure varalise kasu saamiseks, võltsitud dokumentide kasutamises ja valeandmete esitamises ning Linderi veel tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus omandamises ja hoidmises, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kohus karistas Linderit 11 aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega ning Sažinit üheksa aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistusega.

Kohus konfiskeeris Linderilt sularaha 4555 eurot, kaks BMW-d ning Sažinilt 13 779,72 eurot ja 80 Läti latti ja sõiduauto Audi A8.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt hankisid Linder ja Sažin alates 2012. aasta juulist kuni mullu septembrini suures koguses fentanüüli sisaldavat pulbrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles