Venemaa katsetas mitut ballistilist raketti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
georgi lindi värvidega kaunistatud Topol raketikompleksid osalevad ka Punasel väljakul Suure Isamasõja võiduparaadil.
georgi lindi värvidega kaunistatud Topol raketikompleksid osalevad ka Punasel väljakul Suure Isamasõja võiduparaadil. Foto: SCANPIX

Venemaa katsetas täna õppustel mitut ballistilist raketti, toimuvat jälgis ka president Vladimir Putin.
 

Vene sõjavägi katsetas Plesetski polügonil mandritevahelist ballistilist raketti Topol ja mitut lühema ülatusega raketti, mille tulistasid välja allveelaevad Põhja ja Vaikse ookeani laevastikest, vahendasid uudisteagentuurid ametnike teateid.

Teiste sõjamanöövrite seas katsetati kinnitamata asukohas Lääne-Venemaal pommitajate Tu-95 õhk-maa-tüüpi rakette ja Põhjalaevastiku armaada eesotsas lennukikandja Admiral Kuznetsoviga sisenes La Manche'i väina.

Läheneva Suure Isamaasõja võidu aastapäeva eel korraldatud sõjaväeharjutusi oli vaatama tulnud ka president Putin, külalistena viibisid kohal ka riigipead endistest Nõukogude Liidu riikidest nagu Valgevene, Armeenia, Tadžikistan ja Kõrgõzstan.

Putin rõhutas televisioonis üle kantud kommentaarides, et manöövrid olid kavandatud juba novembris, viidates, et need ei ole kuidagi seotud Ukraina sündmustega. Samas kinnitas ta külalistele, et Venemaa tuumaväed on tugevad ja pidevas valmisolekus.

«Te olete olnud tunnistajateks tugevale valmisolekule ja meie riigi ründe- ja kaitsejõudude ühtsusele,» sõnas Putin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles