Merkel uuris, kas Putin osaleb tõepoolest Krimmi sõjaväeparaadil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel täna Berliinis.
Angela Merkel täna Berliinis. Foto: SCANPIX

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel nõudis täna Venemaa riigipealt Vlarimi Putinilt selgitust meedias levinud väidete kohta, et president kavatseb annekteeritud Krimmis reedel võidupäeva sõjaväeparaadil oasleda. Vastust Putin ei andnud.

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier kinnitas, et kantsler esitas isiklikult Putinile vastavasisulise küsimuse. «Ta jättis vastuse, kas ta sellel isiklikult osaleb, lahtiseks.»

Kui Putin võidupüha puhul Sevastopolit külastab, on see tema esimene visiit märtsis Ukrainalt annekteeritud Krimmi poolsaarele.

«Sõjaväeparaad ei ole hea» toimumiskohta arvastades, ütles Steinmeier. «Kui Putin sellest osa võtab, teeb see asjad keerulisemaks, kui need juba on.»

Merkel ütles teisipäeval, et oleks kahetsusväärne, kui Putin kasutaks Teise maailmasõja mälestuspäeva keset pingelisi Ukraina sündmusi Krimmi külastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles