Galerii: värsked Eesti kodanikud said kätte tunnistused

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Toompea lossi valges saalis toimunud pidulikul tseremoonial sai kodakondsustunnistuse kätte üle 70 inimese.

Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles avasõnu lausudes, et Eestis peaksid end hästi tundma kõik inimesed, kes siin elavad. Samas aga lisas ta, et on uhke, et saalisviibijad otsustasid olla Eesti kodanikud.

Lisaks ütlesid oma tänusõnad värsketele Eesti kodanikele ka PPA peadirektor Elmar Vaher ja siseminister Hanno Pevkur. Minister julgustas kõiki kohalolijaid ka teisi veel Eesti kodakondsuseta tuttavaid kodakondsust taotlema ärgitama.

15 aastat tagasi Hiinast töö tõttu Eestisse kolinud Shikai Cui ütles pärast tseremooniat Postimehele, et tal on hea meel Eesti kodakondsuse üle. Ta tunnistas, et rõõmsa sündmuse puhul ei puudu täna nende pidulaualt hapukapsas ega verivorstid.

Lisaks kodakondsustunnistusele said värsked Eesti kodanikud valge roosi ja Eesti lipu.

2013. aastal sai naturalisatsiooni korras Eesti kodakondsuse 1330 inimest. Selle aasta nelja kuuga on sel teel kodakondsuse saanud 579 inimest. Kodakondsustseremooniat korraldavad siseministeerium ning politsei- ja piirivalveamet.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles