Täna Postimehes: Rakvere taksojuhtide kriminaalne äri

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rakvere taksojuhid või kriminaalne bande? Ligi pooled Rakvere taksojuhtidest said viimase pooleteise aastaga kriminaalkorras karistada.

Vaevalt, et avalikkus sellest loost kuuleks, kui selle loo peategelased poleks kuritegelikus äris osalenud Rakvere taksojuhid. Viimased neist said oma karistused kätte selle aasta alguses.

Mis siis juhtus?

Paar aastat tagasi otsustasid Rakvere linna taksojuhid osaleda kriminaalses äris ja asusid müüma kauplustest varastatud kaupa.  Peamiselt kohvi ja šokolaadi. Neid varustasid Lääne-Virumaa tuntud pisipätid, kelle liider vabanes toimunud sarivarguste eest talle mõistetud vangistust kandmast värskelt mõned nädalad tagasi.

Asi algas juba 2011. aastal, kui Rakvere supermarketites sagenesid ootamatult vargused päise päeva ajal. Peamiselt pistsid vargad kaubariiulitelt endale põue šokolaadi ja kohvi. Rekordimees kõndis poest välja koguni viieteistkümne riiete alla topitud kohvipakiga. Kohvi väärtus oli tollast maailmaturu hinda ja elukallidust arvestades praegusest kordi kõrgem.

Vargad olid politsei vanad tuttavad. Sageli jäid nad kaupluste turvavideotele ja pidid juhtunust tagantjärgi politseis aru andma. Seaduse mõttes oli iga selline vargus väärtegu. Kuriteoks muutsid need lõpuks tegude korduvus, ütleb toona uurijana probleemiga tegelenud, praegune Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Elle Karm.

Probleem oli pidev. Politsei murdis pead, miks pisivargad nii süstemaatiliselt kohvi ja šokolaadi himustavad. Kus on selle turg? Kuidas on nii, et kauplusest segamatult välja pääsenud, kuid kaamerapiltide järel tuvastatud kriminaalil on juba mõni tund hiljem, siis kui ta politseisse toodi, varastatud kaup juba otsas.

Sellele küsimisele vastamiseks algatati jälitusmenetlus.

Mis sai edasi, loe reedel Postimehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles