Jalaväebrigaadi ülem: Kesk-Aafrika missioon on eestlastele väljakutse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased patrullimas Kesk-Aafrika Vabariigi pealinnas Banguis.
Eesti kaitseväelased patrullimas Kesk-Aafrika Vabariigi pealinnas Banguis. Foto: SCANPIX

Kesk-Aafrika missioon tähendab Eesti kaitseväelastele kindlasti uusi kogemusi ja väljakutseid, arvab 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus.

Ta rääkis «Kahekõnes», et seni on Eesti kaitseväelased teinud välismissioonidel koostööd peamiselt USA ja Suurbritannia sõjaväelastega, nüüd aga avaneb võimalus olla kõrvuti Prantsuse sõduritega, Kesk-Aafrikasse minek on eestlastele eriline väljakutse just olmelises mõttes, kuna nii Afganistanis kui ka Iraagis on olud teised, vahendas ERR Uudised.

Kui kuumuse poolest annaks Kesk-Aafrikat võrrelda Iraagiga, siis muud tegurid nagu niiskus, demograafiline olukord, meditsiinilised küsimused panevad Kalmuse sõnul meie kaitseväelased tõsiselt proovile.

Küsimusele, kui kaua tuleks Eesti riiki ähvardava sõjaohu korral meil NATO abivägesid oodata, vastas Kalmus, et üksikasjad ei kuulu avalikult arutamisele, kuid lisas, et liitlased tulevad vajaduse korral kiiresti.

Kalmus märkis, et nagu näitavad ka Ukraina sündmused, ei ole lahinguväli enam nii dünaamiline kui 100 aastat tagasi sõjavägi ei koosne enam ainult mundrit kandvatest isikutest ning tsiviilelanike osakaal konfliktis avaldab üksuste väljaõppele väga olulist mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles