Itaalia äärmuspoliitiku kampaaniavideos esinevad immigrandid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjaliiga poolehoidja meeleavaldusel.
Põhjaliiga poolehoidja meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Europarlamenti kandideeriv Itaalia paremäärmusliku Põhjaliiga poliitik Angelo Ciocca on lasknud endale teha valimisvideo, milles immigrandid soovitavad kaasmaalastel Itaaliasse mitte tulla.


7. mail Youtube’i pandud videos paluvad viis sisserändajat – Angolast, Indiast, Pakistanist ja Sri Lankalt – paluvad oma kaasmaalastel mitte tulla Itaaliasse, hoiatades, et selle riigi majandus on väga nigelas olukorras.

«See on riik, mis on väga tõsises kriisis. Asjad on halvasti läinud juba aastaid. Ja isegi sisserändajad tunnevad selle mõju,» räägib üks immigrantidest videos.

Teine hoiatab aga: Itaalia, koos Hispaania ja Kreekaga, on üks Euroopa vaesemaid riike. Ärge tegelege soovmõtlemisega: Itaalial pole praegu pakkuda midagi mitte kellelegi. Ärge tulge siia, sest muidu te mõistate end nälga.»

Klipi lõpetuseks astub kaamera ette Ciocca ise. «Sel põhjusel otsustasin mina, Angelo Ciocca, esitada end europarlamendi Põhjaliiga nimekirja, et astuda vastu illegaalsele immigratsioonile,» teatab ta,

Videost on kaks versiooni – üks itaalia keeles, teine selline, kus sisserändajad räägivad emakeeles ja nende jutu all on itaalia subtiitrid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles