Pressinõukogu aseesimeheks sai Andrus Saar

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Saar.
Andrus Saar. Foto: Marina Puškar

Alates 1. maist on Pressinõukogu uus liige ajalehe Den za Dnjom peatoimetaja Jevgenia Garanža ja alates eilsest on Pressinõukogu aseesimees Saar Polli juhataja Andrus Saar.

Jevgenia Garanža vahetas välja neli aastat Pressinõukogus olnud Delovõje Vedomosti peatoimetaja Oksana Kabritsa.

Pressinõukogu aseesimehe koht jäi tühjaks aprillis, mil Pressinõukogu liikme staatus lõppes nõukogus neli aastat olnud Eesti Kunstiakadeemia professoril David Vseviovil. Eile toimunud koosolekul valisid Pressinõukogu liikmed uueks aseesimeheks sotsioloogi Andrus Saare.

Pressinõukogu koosseis on: ajalehe Postimees peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap (esimees), Saar Polli juhataja Andrus Saar (aseesimees), Eesti Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg, Saarte Hääle peatoimetaja Merike Pitk, Maalehe vanemtoimetaja Sulev Oll, Den za Dnjomi peatoimetaja Jevgenia Garanža, Harju Maakohtu kohtunik Meelis Eerik, Pärnu Postimehe peatoimetaja Peeter Raidla, Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja ja Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor Ülo Kaevats.

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui Pressinõukogu liige on seotud arutlusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige antud kaebuse arutlusel ei osale.

Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on Pressinõukoguga ühinenud Rahvusringhääling, Kanal 2, Delfi, raadio Kuku, BNS ja TV3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles