Jeemenis hukkus kaks välismaalasest pühasõdalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutu Jeemen.
Rahutu Jeemen. Foto: SCANPIX

Jeemeni valitsusväed tapsid reedel kaks välismaalasest Al-Qaeda võitlejat - ühe saudi ja ühe dagestanlase, kinni võeti kaks tuneesia päritolu Prantsuse kodanikku, kes samuti rühmitusse kuulusid, teatas riigimeedia.

Saudi Araabiast pärit Turki Abdelrahman, tuntud ka kui Abu Wahib, ja lõhkeaineekspert Timur al-Dagestani tapeti relvajõudude pealetungis lõunapoolses Shabwa provintsis, kus sõjavägi alustas 29. aprillil operatsiooni Al-Qaeda sisside vastu.

Arvatavad Prantsuse pühasõdalased võeti kinni lennuväljal katsel riigist põgeneda. Pole selge millal täpselt mehed tapeti.

Jeemeni relvajõudude andmetel on Shabwa provintsis pealetungis hukkunud võitlejate seas mitmeid võõramaalasi. Araabia Poolsaare Al-Qaeda (AQAP) on aga tagasi lükanud president Abdrabuh Mansur Hadi väited, et ligi 70 protsenti rühmituse võitlejatest on pärit välismaalt.

Pealetung Al-Qaedale algas 29. aprillil tagasilöögiga, kui varitsusrünnaku alla sattunud konvois sai surma 15 ja võeti vangi 15 sõdurit, kellest kolm hiljem tapeti.

Kuid sestsaadik on operatsioon hoogu kogunud, AFP andmeil on lahinguis tapetud üle 70 äärmuslase ja vähemalt 24 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles