Tõmtšuk: reeturlikkus militsionääride seas on globaalse ulatusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigitruud Ukraina miilitsatöötajad valvamas valitsushoonet Harkivis 9. mail.
Riigitruud Ukraina miilitsatöötajad valvamas valitsushoonet Harkivis 9. mail. Foto: SCANPIX

Sabotaaž ja reeturlikkus on Ida-Ukraina militsionääride seas võtnud globaalse ulatuse, kirjutas sõjalis-poliitiliste uuringute keskuse juht Dmitri Tõmtšuk Facebookis.

Tema sõnul jäävad korrakaitsejõudude kohalikud esindajad terrorismivastases võitluses nõrgaks lüliks.

«See on üks kõige aktuaalsematest probleemidest, mille jaoks käegakatsutavat lahendust praegu pole,» rõhutas ta.

Taolised korrakaitsejad on ekstremistlike jõudude jaoks tõsiseks ressursiks. «Juhul, kui nad jätkavad teenistust Ukraina siseministeeriumi alluvuses, kujutavad need äraandjad endast riigi huvisid arvestades tohutult suurt ohtu. Kui need inimesed aga massiliselt vallandada, siis meie prognooside järgi saab neist momentaalselt täiendus terroristlikele grupeeringutele, kuid siis jätkavad nad oma ukrainavastast tegevust juba Moskva rahade eest,» kirjutas Tõmtšuk.

Temani jõudnud andmetel on olukord keeruline ka Ukraina-Venemaa piiril.

«Meie andmetel on Ukraina piirivalveametil efektiivse vastupanu osutamiseks üle piiri liikuvate Vene diversioonirühmade ja relvastusega hädasti vaja lisajõude ja –vahendeid, kuid ka teiste Ukraina jõustruktuuride tõhusat toetust. Eriti nutune näib olukord selles vallas riigipiiril Luganski ja Donetski oblastis.»
Mariupoli sündmused näitasid, et jõustruktuuride tegutsemine hakkab tasapisi vastama adekvaatsele reaktsioonile toimuva suhtes.

Tõmtšuki sõnul näitas jõustruktuuride juhtkonna tegutsemine terrorivastase operatsiooni ajal suutlikkust langetada otsuseid operatiivselt ja anda korraldusi vastavalt taktikalisele olukorrale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles