Presidendiadministratsiooni ülem: nn referendum on oma kuritegeliku käitumise varjamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud venemeelsed separatostid Donetski ühes valimisjaoskonnas.
Relvastatud venemeelsed separatostid Donetski ühes valimisjaoskonnas. Foto: SCANPIX

Terroristid püüavad Donetski ja Luganski oblastites toimuva nn referendumiga varjata oma kuritegelikku tegevust, kinnitas Ukraina presidendiadministratsiooni ülema kt Serhi Pašõnski.
 

«Faktiliselt seal mingit referendumit ei toimu. See pole midagi muud, kui terroristide infokampaania Donetski ja Luganski elanike jaoks oma kuritegude varjamiseks,» rääkis ta.

Pašõnski sõnul tuleb territooriumil, kus elab kuus miljonit inimest, avada tuhandeid valimisjaoskondi ja korraldada valimiskomisjonide töid ning tegemisi.

«Kahel kolmandikul Donetski ja Luganski oblastitest ei toimu üldse mingit nn referendumi. Mõningates suuremates linnades, mis on tänase päeva seisuga terroristide kontrolli all, toimuvad mingid minimiitingud, kus jagatakse printerist tulnud hääletussedeleid,» rääkis ta.

Presidendikantselei ülema kt rõhutas, et Donetski ja Luganski oblastite ametiisikud, kes võtavad niisugusest kuritegelikust tegevusest osa, võetakse vastutusele vastavalt Ukrainas kehtivatele seadustele.

«Me kavatseme karmilt, kuid Ukraina seaduste raamesse jäädes, reageerida igasugustele separatismi ja terrorismi ilmingutele,» ütles Pašõnski.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles