Separatistid: Ukraina rahvuskaart takistab neljas rajoonis referendumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks Ukraina sisevägede sõdurit Slovjanski lähistel.
Kaks Ukraina sisevägede sõdurit Slovjanski lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina rahvuskaart takistab neljas Luganski oblasti rajoonis valijatel pühapäevasel referendumil osalemast, teatasid separatistliku rahvahääletuse organiseerijad.

«Neljas rajoonis - Beloukrainskis, Svatovos, Troitskis ja Melovojes - ei lase Ukraina rahvuskaardi soomukid elanikke valimisjaoskondadesse,» teatas «referendumi» koordineerimiskomitee.

Ühe ametiisiku sõnul võttis rahvuskaart neis rajoonides kaasa 15 000 hääletussedelit. Valimisjaoskonnad viiakse mujale, ütles ta.

Svatovos blokeerib rahvuskaart korraldajate teatel autosid, mis peaksid vedama valimissedeleid, ütlesid referendumi korraldajad. Interneti- ja telefoniühenduse puudumise tõttu ei ole korraldajatel andmeid 32 haldusüksusest 14-s.

«Kella kümneks hommikul oli aktiivsus hinnanguliselt 20 protsenti,» kinnitas Luganski oblasti valimiskomisjon.

Komisjoni esindaja väitel osalevad Luganski, Perevalski, Severodonetski ja Krasni Luhhi valijad referendumil aktiivselt ja neis piirkondades ulatub osalus 40 protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles