Saudi Araabia soovitab kaamelitega tegelejatel kasutada kaitsekindaid ja –maske

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia soovitab kaamelitega tegelejatel kasutada kaitsekindaid ja –maske
Saudi Araabia soovitab kaamelitega tegelejatel kasutada kaitsekindaid ja –maske Foto: SCANPIX

Saudi Araabia võimud soovitavad kaamelitega tegelevatel inimestel kasutada kaitsekindaid ja-maske, et hoida ära uusi MERS viirusesse haigestumisi.

See soovitus on esimene selline riigis, kus ligi 500 inimest on haigestunud eluohlikku viiruse tagajärjel ning kus neljandik haigestunutest on nüüdseks surnud, edastab Reuters.

Saudi Araabia tervishoiuministeerium teatas eile veel kolmest MERSi põhjustatud surmajuhtumist.

Soovituste kohaselt peaks kindaid ja maske kantama eriti siis kui tegemist on sünnitavate, haigete või surnud kaamelitega.

Samuti ei tasuks kaameleid kasutada meelelahutuseks.

Välisajakirjanike sõnul oli Riyadhis kaameliturul näha kümnete kaamelitega kauplejate seas vaid ühte, kes soovitust järgis.

Teadlaste sõnul on kaamelid tõenäoliselt MERS viiruse algallikas.

Wikipedia: Lähis-Ida äge respiratoorne sündroom (MERS) on loomade ja inimeste äge viiruslik nakkushaigus. Selle  põhjustajaks peetakse Coronaviridae  sugukonda beeta-koroonaviiruste perekonda kuuluvat  Lähis-Ida koroonaviirust.

Haiguseinkubatsiooniperiood on kuni 12 päeva. Haiguse sümptomiteks on kõrge palavik, kopsupõletik, õhupuudus, nohu ja köha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles