Kreml süüdistab Ukraina vägivallas läänt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvas elavad Ukraina kodanikud said samuti Donbassi nn referendumil osaleda.
Moskvas elavad Ukraina kodanikud said samuti Donbassi nn referendumil osaleda. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini pressiesindaja tõrjus esmaspäeval Moskva süüdistamist Ukraina kriisis ja ütles, et USA ja Euroopa Liit pole teinud piisavalt vägivalla ärahoidmiseks riigis.

Putini esindaja Dmitri Peskov nimetas esmaspäevases usutluses ajalehele Kommersant Washingtoni ja Brüsseli süüdistusi, mille kohaselt Venemaa õhutab Ida-Ukraina rahutusi, täielikuks jamaks.

«Miks ei suutnud lääs hoida ära soomukite kasutamist Slovjanskis ja Kramatorskis ning rahulike inimeste tulistamist? Nemad pole oma mõju kasutanud ning neid ei süüdista keegi, süüdlaseks jääb aga Venemaa,» ütles Peskov.

«Nad ei hooli sellest, kuidas lepinguid täidetakse, sellest, kas toimub dialoog või kas tulistamine on peatatud. Nende jaoks on kõige olulisem valimiste korraldamine ning lõpu tegemine küsimusele nende endi korraldatud riigipöörde legitiimsuse üle.»

Lääs on ähvardanud Moskvat uute sanktsioonidega, kui Venemaa peaks häirima Ukraina 25. mai presidendivalimiste läbiviimist.

Peskov ütles, et president Putin kommenteerib Ukraina idaosa separatistide korraldatud referendumeid pärast seda, kui selgunud on lõplikud tulemused.

Ukraina Donetski ja Luganski oblastite venemeelsed korraldasid referendumid hoolimata Putini eelmise nädala üllatuslikult palvest need edasi lükata. Peskovi sõnul Putin ei palunud, vaid lihtsalt soovitas referendumid edasi lükata ning separatistid olid tema sõnul olukorda arvestades sunnitud referendumid läbi viima.

«Isegi Vene presidendi autoriteeti arvestades oli raske tema palvet täita,» ütles Peskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles