Venemaa välistab uusi rahvusvahelisi kõnelusi Ukraina üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa välistas esmaspäeval uusi rahvusvahelisi kõnelusi Ukraina üle, öeldes, et ainus lahendus kriisile saab olla otsedialoog Kiievi ja separatistide vahel.

«Uue neljapoolse kohtumise korraldamisel pole mõtet,» ütles Vene välisminister Sergei Lavrov, viidates Genfi 17. aprilli kõnelustele, millest võtsid osa Kiiev, Moskva, Washington ja Euroopa Liit.

«Me ei taha korrata seda, mis on juba toimunud, vaid liikuda edasi kõnelustele Kiievi ja selle idaalade oponentide vahel.»

Venemaa, Ukraina, USA ja EL sõlmisid 17. aprillil maratonkõneluse järel leppe Ukrainas kujunenud pingelise olukorra deeskaleerimiseks. Lepe nägi ette ebaseaduslike relvarühmituste desarmeerimist ning venemeelsete separatistide hõivatud administratiivhoonete vabastamist.

Separatistid teatasid esmaspäeval, et nende korraldatud referendumitel Ida-Ukrainas Donetski ja Luganski oblastis toetas ülekaalukas enamus iseseisvate rahvavabariikide väljakuulutamist.

Ukraina valitsus ja lääneriigid referendumeid ei tunnusta, süüdistades Venemaad separatismi mahitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles