EAS ei ole portaalile Telegram toetust välja maksnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment alternatiivportaali Telegram avalehest.
Fragment alternatiivportaali Telegram avalehest. Foto: telegram.ee

Kuigi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) määras alternatiivuudisteportaalile Telegram mullu toetuse, pole EAS praeguseks tegevuse lõpetanud portaalile raha välja maksnud.

«Kuigi EAS otsustas möödunud aastal anda Telegramile starditoetust summas 5000 eurot, vajab maksete tegemine siiski toetatava projekti, mis antud juhul oli internetiraadio ja -TV käivitamine, läbiviimist ja tehtud kulutuste tõestamist. Juhul kui toetuse saaja aruandeid või väljamaksetaotlusi ei esitagi, jääb toetus lihtsalt välja maksmata. Kuivõrd Telegram kulu- või väljamaksedokumente esitanud ei ole, pole ka EAS portaalile ühtegi eurot üle kandnud,» ütles EASi kommunikatsioonijuht Karina Loi BNSile.

Telegramis avaldatavate uudiste ajakirjanduslikku väärtust EAS rahastuse eraldamisel arvesse ei võtnud. EAS selgitas, et 5000 euro eraldamisel Telegramile ei olnud eesmärgiks hinnata, milline on vahendatavate uudiste päritolu või usaldusväärsus.

Telegram alustas tegevust 2013. aasta jaanuaris ja lõpetas igapäevase tegevuse käesoleva aasta mais. Telegrami väitel oli portaalil igapäevaselt lugejaid ligi 24 000 ja tipp-päevadel üle 40 000.

Muude tõendamata nähtuste hulgas rääkis Telegram näiteks reptiiltulnukate tegemistest. Telegrami peatoimetaja Mariann Joonas on öelnud, et portaal soovib kõigi mõttemaailma avardada ja seeläbi Eestis asju muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles