Terras: liitlased ei kaitse meid, kui me pole ise võimelised end kaitsma

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ütles, et kuigi tema hinnangul peaksis Eestis olema pidevalt kohal liitlaste üksused, ei kaitse viimased meid, kui me ise ei ole suutelised end kaitsma.

Terrase sõnul aitasid Venemaa agressioon Krimmis ja praegused sündmused Ukrainas panna mõtlema neid inimesi, kes ei uskunud, et Venemaalt on võimalik oht tavalistele Euroopa riikidele olemas, vahendab ERR Uudised ETV saadet «Välisilm».

Terras tõdes, et kuigi Eestis võiks olla kohapeal liitlaste üksuseid, ei kaitse liitlased meid, kui me ise ei ole võimelised seda tegema.

«Eesti jaoks on oluline, et jalaväelasest sõdur on välja õpetatud, varustatud ja relvastatud - Eestis endas ja oma vägedest. Kindlasti oleks hea, kui siin oleks pidevalt teiste liitlaste üksusi, aga minu jaoks on tegelikult veel olulisem, et siin ei oleks ainult USA, vaid ka teiste liitlaste üksusi nagu praegu näiteks Kevadtormil,» rääkis kindralmajor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles