Valga kohtunikud loobusid endise maavanema süüasja arutamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Valga maavanem Georg Trašanov
Endine Valga maavanem Georg Trašanov Foto: Valgamaalane

Tartu maakohtu Valga kohtumaja kohtunikud taandasid end Valga endise maavanema Georg Trašanovi altkäemaksu ja pistise võtmise süüasja arutamiselt.


Valga kohtunikud taandasid end Trašanovi (53), ASi GoBus, selle juhatuse esimehe Aivo Pärna (40), juhatuse liikmete Kalle Muru (40) ning Valter Keisi (47) kriminaalasja arutamiselt erapooletu õigusemõistmise huvides.

Tartu maakohus saatis seetõttu süüasja arutamiseks Põlva kohtumajja kohtunik Rita Kulbergile, kes kooskõlastab praegu eelistungi toimumise aega prokuratuuri ja kaitsjatega.

Kuigi kriminaalasi on antud Põlva kohtuniku menetlusse, hakkavad istungid tõenäoliselt toimuma Valga kohtumajas, ütles BNSile Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss süüdistab Trašanovit korduvas altkäemaksu ja pistise võtmises, Muru korduvas altkäemaksu ja pistise andmises ning Pärna ja Keisi korduvas altkäemaksu ja pistise andmisele kaasaaitamises. AS Go Bus on kohtu all juriidilise isikuna süüdistatuna altkäemaksu ja pistise korduvas andmises.

Süüdistuse kohaselt võttis Trašanov 2006. aastal kaks korda 25 000 ehk kokku 50 000 krooni altkäemaksu ASi Go Bus juhatuse liikmelt Murult, kes tegutses ettevõtte huvides ning juhatuse liikmete Pärna ja Keisi teadmisel ning kaasaaitamisel.

2006. ning 2007. aastal võttis Trašanov Murult vastu neli korda pistist kokku 120 000 krooni.

Ärimees Aivo Pärnal tuleb septembris astuda kohtu ette ka Tallinnas Harju maakohtus, kuna riigiprokuratuur süüdistab teda pistise lubamises rahvaliitlasest endisele keskkonnaministrile Villu Reiljanile (55). Koos nendega on kohtu all ka pistise vahendamise süüdistusega vandeadvokaat Tarmo Sild (32).

Süüdistuse kohaselt nõudis Reiljan keskkonnaministrina Tallinnas Rävala puiestee 8 kinnistu müügi käigus vandeadvokaat Silla vahendusel ASi Wipestrex Grupp esindajalt Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist.

Karistusseadustik näeb altkäemaksu korduva andmise ja võtmise eest karistusena ette kahe kuni 10 aasta pikkuse vangistuse ning pistise korduva andmise ja võtmise eest kuni viieaastase vangistuse.

Altkäemaksu andmise eest võib juriidilist isikut karistada rahalise karistuse või sundlõpetamisega ning pistise andmise eest rahalise karistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles