Soomes ehitusel hukkunud mehed olid pärit Haapsalust ja Märjamaalt

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioonikraav. Illustratiivne foto.
Kanalisatsioonikraav. Illustratiivne foto. Foto: Jürgen Puistaja/Kanal 2

Reedel hukkus Soomes Espoos tööõnnetuses kaks eestlasest ehitajat, kellest üks oli pärit Haapsalust, teine Märjamaalt.

Kanalisatsioonikraavis varingu alla jäänud Tarmo Taal lõpetas Haapsalu kutsehariduskeskuse ehitusviimistluse eriala 2005. aastal, kirjutab Lääne Elu. Taali tädi Helle Meister-Joonasing ütles Lääne Elule, et Taal oli Soomes töötanud juba mitu aastat.

«Ta oli õppinud ehitusviimistlust. Miks ta kraavis tööd tegi, on täiesti mõistetamatu,» nentis Meister-Joonasing.

Soome raadiojaamale Yleisradiole kinnitas tööinspektor Ville Kurnusaari, et firma, kus hukkunud mehed töötasid, oli Soome oma. Länsi-Uudenmaa majanduskuritegude kriminaalkomissaar Minna Immonen ütles, et objektil oli küll peatöövõtja, kuid esimeses järjekorras selgitatakse välja, millised lepingud on alltöövõtjatega sõlmitud.

Eestist pärit töömehed olid umbes kolme meetri sügavusel kraavis, kui pinnas neile peale vajus, kinnitas Soome päästeameti esindaja, kirjutab Iltalehti. Kolmas isik märkas õnnetust ja üritas abivajajaid välja kaevata, see ei õnnestunud. Kohaliku päästeameti esindaja kinnitusel ei olnud kraavi seinad toestatud.

Eesti välisministeerium kinnitas Postimehele, et Eesti saatkond Soomes suhtleb hukkunute perekondadega ja nõustab neid surnukeha Eestisse toomise korraldamisel.

Juhtumit menetleb Soome politsei, kelle poole palub ministeerium ka kõikide juhtumiga seotud küsimuste osas pöörduda. Esialgsetest menetluste tulemustest võib rääkida 1-1,5 nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles