Paet peab rahvusvahelist vene kanalit Eesti omast mõistlikumaks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Nuland ja Urmas Paet.
Victoria Nuland ja Urmas Paet. Foto: Välisministeerium

Eestil pole mõtet asuda põlve otsas oma veneleelset telekanalit nikerdama, kui väljaspool Venemaad elavad venelaste kogukonnad kasvavad kogu Euroopas ning ka Põhja-Ameerikas, leidis välisminister Urmas Paet täna Tallinnas antud pressikonverentsil koos USA abivälisministri Victoria Nulandiga.


«Mina ja minister Paet rääkisime täna nii äärmiselt agressiivsest Vene riigi sponsoreeritud propagandast kui ka sellest, et selles propagandas ei paista olevat mitte mingeid ajakirjanduslikke ega tõel põhinevaid standardeid,» märkis Nuland.

Ühendriikide abivälisminister tõi välja, et ameerika on juba tulnud mitmesuguste algatustega nii Ukraina valitsuse kui ka selles kriisi langenud riigis toimuvast tõest infot avaldavate ajakirjanike toetamiseks.

Nulandi sõnul on samas aga selge, Euroopa ise ning USA ja Kanada vajavad nende oma venekeelseid elanikke, nii, nagu nood vajavad objektiivseid ja tõepõhiseid uudiseid.

Paet meenutas, et eile moodustati Eestis kultuuriministri juhitav toimkond, kes tegeleb venekeelse inforuumi küsimusega. «Selge on see, et n-ö põlve otsas tehtud teleprogrammil ei ole mingisugust erilist mõtet,» leidis ta. «Küsimus on selles, kas täna on Euroopa või ka Ameerika Ühendriikide ja teiste mõttekaaslastega võimalus korraliku venekeelse vabal meedial põhineva telekanali tegemiseks.»

«Nagu Victoria Nuland ka ütles, et jutt ei ole ju ainult venelastest Venemaal, vaid vene kogukondi on üle maailma ja nad on pidevalt kasvavad,» jätkas Paet. «Küsimus on selles, mis on see info, mida telekanalitest ja väljaannetest oma emakeeles saadakse.»

«Tegemist on järjest rohkem rahvusvahelise küsimusega, kuidas väga olulisele ja kasvavale rahvusgrupile nagu on venelased väljaspool Venemaad oma emakeeles saavad adekvaatset informatsiooni. Selles osas olen ma kindel, et mõtted liiguvad,» kinnitas Eesti minister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles