Vabariigi valimiskomisjon: e-hääletuse süsteemi on aastaid parendatud ja see on täiesti turvaline

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Heinsalu
Alo Heinsalu Foto: Erakogu

E-hääletus on igati turvaline ning see võimalus on ka eelseisvatel Euroopa Parlamendi valimistel Eesti kodanikele olemas, ütles vabariigi valimiskomisjoni esimees Alo Heinsalu.

Heinsalu kinntas «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus, et eelvalimised algavad neljapäeval igal juhul, seda nii elektroonselt kui ka jaoskondades, vahendas ERR Uudised.

«Valimiskomisjon on valimisteks valmis, ma saan kinnitada ka seda, et e-hääletamine on turvaline,» kinnitas Heinsalu, lisades, et Eestil on e-hääletamise kogemus kuutelt valimistelt ja selle aja jooksul on saadud piisavalt kogemusi, et olla valmis kõikvõimalikeks rünnakuteks ja nende ohjamiseks.

Ta avaldas imestust, et e-hääletuse eksperdid ilmusid kriitikaga välja veidi enne valimisi, Heinsalu juhtis tähelepanu sellele, et valimiskomisjon on juba kümme aastat tegelenud e-hääletust analüüsinud ja seda süsteemi parendanud.

Heinsalu möönis, et tegemist on maine küsimusega, kuid valimiskomisjonile on kõige olulisem, et e-hääletus mööduks turvaliselt, ta ei tahtnud spekuleerida, kas e-hääletuse keeulustamine tooks kaasa massilise valijate arvu languse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles