Kohtla-Järvele tuleb nelja aasta pärast riigigümnaasium

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ning Kohtla-Järve linnpea Jevgeni Solovjov allkirjastavad täna koostöölepingu, mille kohaselt rajatakse Kohtla-Järve linna riigigümnaasium.

Vastavalt kokkuleppele alustab Kohtla-Järve riigigümnaasium 2018. aasta sügisel, samast ajast jätkavad Kohtla-Järve linna teised koolid põhikoolidena.

Kohtla-Järve linn on iseseisvalt korrastanud oma koolivõrku, praegu on linnas kolm suhteliselt väikest gümnaasiumi, kus õpib kokku 427 gümnasisti.

«Riigi kohustus on seista selle eest, et kõigil noortel oleks ligipääs parimale haridusele – riigigümnaasiumi näol on tegu kooliga, mis arvestab õpilase huvidega ja pakub mitmekesist haridust, mis vastab nii kõrgkoolide ootustele kui ka tööturu vajadustele,» ütles haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

«On ääretult positiivne, et Ida-Virumaa saab Jõhvi kõrvale juba teise riigigümnaasiumi, see on oluline nii kõrgtasemelise hariduse tagamise kui piirkonna konkurentsivõime aspektist,» lisas minister.

Loodava riigigümnaasiumi eesmärk on pakkuda kvaliteetset gümnaasiumiharidust nii Kohtla-Järve linna kui ümbruskonna noortele.

Kohtla-Järvele loodav riigigümnaasium saab olema üheteistkümnes maakondlik gümnaasium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles