Noormees kirjutas magistritööna ooperile muusika

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Mölder
Sander Mölder Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Omajagu nii Eestis kui ka välismaal tuntust kogunud Saaremaalt pärit noor muusik ja helilooja Sander Mölder on hakkama saanud tõeliselt suure asjaga.

Juba homme jõuab Tallinnas Telliskivi loomelinnakus esmakordselt lavale kaasaegne ooper «Korduma kippuvad küsimused», mille üks kahest muusikaautorist on just nimelt Sander Mölder, kirjutab Saarte Hääl.

«See on Eesti muusika- ja teatriakadeemia ning lavakunstikooli koostööprojekt. Kokku saavad näitlejad lavakunstikoolist, lavastaja, libretist, heliloojad, lauljad, koor – selline üks suur üritus ühtekokku,» rääkis Mölder.

Ka tema sattus kaasaegse ooperi loomises kaasa lööma kooli kaudu. «Tegelikult on see minu lõputöö ja teise helilooja Marianna Liigi lõputöö samuti,» tunnistas ta.

Muusika on noorte loodud ooperis Mölderi sõnutsi eklektiline. «Hästi mitmetahuline. On kujundusmuusikat, mis on elektrooniline, on akustilist laulude taustamuusikat. Kõige paremini kirjeldaks seda, kui öelda kaasaegne klassikaline muusika,» tõdes noor helilooja.

Inspiratsiooniks oli muusika loomisel libreto. «Libreto räägib noortest inimestest ja nende probleemidest ning kõik see inspireeriski just sellist muusikat kirjutama,» kõneles Mölder.

Otseselt ooperit pole Sander Mölder varem kirjutama sattunud. «Ooperit ei ole tõesti õnnestunud varem kirjutada, aga klassikalist muusikat olen kirjutanud küll,» kinnitas ta. «Seda nii koolis kui ka mujal.»

Kuna tegemist on magistriõppe lõputööga, siis edasisi sihte pole Sander Mölder päris paika veel pannud. Kui ooper on publiku ette jõudnud, kavatseb ta veidi lihtsalt puhata. Umbes nii kuukese. Alles siis vaatab edasi, millised sihid endale edaspidiseks seada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles