Ilves kuulutas gümnaasiumiseaduse välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kool
kool Foto: Corbis / Scanpix

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas täna välja 12 seadust, nende seas ka pikka aega riigikogus menetletud ja koolielus suuri muutusi toova põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse.

Seaduse võttis riigikogu vastu 9. juunil, olles seda eelnevalt poolteist aastat menetlenud.

Avalikkuse tähelepanu on uues seaduses pälvinud tähelepanu eelkõige nõue edaspidi gümnaasiumidel pakkuda õpilastele kolme õppesuunda. Samuti on elevust tekitanud säte, mis lubavad suure popitaja vanematele trahvi määrata või nõue võtta kodukoha kooli laps vastu ilma katseteta, samuti arutelu selle üle, kui kaua võib kesta lapse tee kooli. 

President kuulutas täna välja ka uue riikliku statistika seaduse, omandireformiga seonduvate seaduste muudatused, samuti seadused, mis muudavad relvaseadust, biotsiidiseadust, kinnistusraamatuseadust, pärimisseadust ja sellega seonduvalt teisi seadusi, samuti sotsiaalmaksuseaduse ja riigivaraseaduse muudatused.

Presidendi allkirja said ka inimgeeniuuringute seaduse muudatused, riigipiiri seaduse muudatused, elektroonilise side seaduse ja infoühiskonna teenuse seaduse muudatused, samuti rassilise diskrimineerimise kõigi vormide kõrvaldamise rahvusvahelise konventsiooni artikli 14 lõike 1 alusel deklaratsiooni tegemise seadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles