Eestlane jäi Norras kaljude vahele kuueks tunniks lõksu

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästemeeskond on Finnmarki piirkonnas korduvalt kaljude vahele lõksu jäänud turiste abistamas käinud. Inimesed sageli ülehindavad oma võimeid. Illustratiivne foto.
Päästemeeskond on Finnmarki piirkonnas korduvalt kaljude vahele lõksu jäänud turiste abistamas käinud. Inimesed sageli ülehindavad oma võimeid. Illustratiivne foto. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Norras mäestikku pildistama läinud 21-aastane Janis jäi kaljude vahele pea kuueks tunniks lõksu.

Norra väljaanne Finnmark Dagblad kirjutab, et tegemist eestlasega, kes laupäeval läks loodust pildistama Finnmarki maakonnas Lakselvi piirkonnas. Selleks, et teiste fotograafide seast silma paista, peab pidevalt otsima uusi pildistamisnurki. Seda tehes jäi mees aga kaljude vahele kinni.

Kuna Janisel oli kaasas mobiiltelefon, siis sai ta abi kutsuda. Päästjad saabusid mitme tunni pärast ning algas päästeoperatsioon. Appi kutsuti ka helikopter.

Päästeoperatsioon läks maksma sadu tuhandeid

Ükskõik kui rumalalt on inimene käitunud või kui raske on operatsioon olnud, inimene selle eest Norras maksma ei pea. See ei ole nii igal pool, toob välja Norra väljaanne. Seetõttu on Norra päästjad kogenud korduvalt olukordi, kus inimesed ei julge abi kutsuda, sest kardavad sellega kaasnevat hiigelarvet.

Nii toonitatakse, et abi kutsumise eest raha ei küsita ning soovitatakse mitte viivitada. Viivitamine võib kaasa tuua traagilised tagajärjed.

Eestlase päästmiseks kutsuti välja Sea King kopter, mille abiga aga antud kohast inimest päästa ei saanud. Välja tuli kutsuda veel ka erimeeskond Tromsøst, kes eestlase kaljude vahelt välja aitas. Helikopteri tunnitasu oli 195 000 Norra krooni. Mitu tundi kestev päästeoperatsioon läks Norra maksumaksjale maksma seega sadu tuhandeid kroone.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles