Imiku kogemata lämmatanud naine ja mees said karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu maakohus karistas esmaspäeval noort naist ja meest, kes lämmatasid kitsas voodis magades kogemata naise kahekuuse poja.

Kohus mõistis 21-aastase naise ja 19-aastase mehe süüdi surma põhjustamises ettevaatamatusest ning karistas naist viiekuulise tingimisi vangistusega 18 kuu pikkuse katseajaga, noormeest aga seitsmekuulise tingimisi vangistusega samuti 18-kuulise katseajaga.

Mõlemad süüdistatavad peavad katseajal alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Menetluskuludena tuleb mõlemal tasuda 6555 krooni, ütles Tartu kohtute pressiesindaja BNSile.

Süüdistuse järgi viibis neiu eelmise aasta oktoobris tuttava juures külas koos oma kahekuuse pojaga. Öösel heitis ta magama 96 sentimeetri laiusesse voodisse, kus magas ka tema laps. Mõni tund hiljem tuli keelust hoolimata samasse voodisse magama ka alkoholi tarvitanud noormees, kes oli neiu juhututtav.

Öösel vahetasid süüdistatavad magamiskohti nii, et noormees läks seina äärde ja neiu voodi äärele ning imik jäi nende vahele. Hommikul selgus, et laps oli lämbumise tõttu surnud.

Esmaspäevane otsus on vaidlustatav vaid kokkuleppemenetlust reguleerivate menetlusnormide rikkumise peale. Otsuse vaidlustamise soovsit saavad kohtumenetluse pooled teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles