Kesk-Eesti reisiterminal tuleb Mäosse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastavatud Mäo ümbersõit
Vastavatud Mäo ümbersõit Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Tallinna-Tartu maantee Mäo möödasõidu ehitamise järel tekkis vajadus ehitada Mäosse nüüdisnõuetele vastav reisiterminal, mille ehituseks eraldas valitsus 5,6 miljonit krooni.

Järvamaa ühistranspordikeskuse tegevdirektor Harri Lepamets ütles ERRi raadiouudistele, et reisiterminali on vaja kasvõi ainult seetõttu, et kahe suure maantee ristumiskoha kaks bussipeatust asuvad üksteisest kilomeetri kaugusel.

«Eeldatavasti kujuneb bussiterminal ümberistumise kohaks Eesti Vabariigi keskel. Põhiline on, et bussist mahatulija ja pealetulija saaks kogu vajaliku reisiinfo kätte,» märkis ta, lisades, et see peab hõlmama nii bussiliikluse- kui turismiinfot.

Koos Mäo ümbersõiduga ehitatakse reisiterminali ümber ka teed ja platsid valmis. Ette on nähtud ka parkla enam kui 30 autole ning ka jalgrattahoidla.

Neljapäeval andis valitsus heakskiidu KOIT-kava täiendusele, millega Mäo reisiterminali ehitamiseks eraldatakse 5,6 miljonit krooni, omavalitsustele kuuluv Järvamaa ühistranspordikeskus peab omalt poolt lisama umbes 1,4 miljonit. Objekti lõplik maksumus selgub pärast hangete läbiviimist.

«Ehitus võiks alata kõige optimistlikumalt vaadates septembris,» märkis Lepamets. «Aga me ei tea neid vaidlustusi, mis kaasa võivad tulla. Veel loodame, et sel aastal on terminal valmis ja ilmade külmenemisel ehk on juba katus olemas reisijaile,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles