EBRD: Ukrainat ootab ees majanduslangus ja Venemaad stagnatsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga igaastane kohtumine ja ärifoorum algas täna Varssavis.
Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga igaastane kohtumine ja ärifoorum algas täna Varssavis. Foto: SCANPIX

Ukrainat ootab sel aastal tõsine majanduslangus ja Venemaa majandus seisab silmitsi stagnatsiooniga, teatas Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) täna Varssavis avaldatud ülevaates.


EBRD kõige tõenäolisemaks tunnistatud stsenaariumi järgi langeb Ukraina majandus seitse protsenti ega kasva ka järgmisel aastal. Venemaa majanduses valitseb panga hinnangul aga seisak – sel aastal mingit tõusu ei toimu ja järgmisel aastal saab see olema minimaalne.

Veel ebameeldivam stsenaarium ennustab aga, et uute finantssanktsioonide rakendudes langeb ka Venemaa majandus ja Ukraina majanduslangus tuleb veelgi tuntavam, msi tähendab aga, et kriis hakkab mõjutama ka maailma majandust.

EBRD teatel avaldasid Ukraina sündmused mõju investorite niigi nõrgale usaldusele Venemaa vastu ning igasugune usalduse edasine vähenemine viib investeeringute mahu kahanemise ja majanduskasvu pidurdumiseni.

EBRD prognoosib, et Vene-Ukraina kriis võib mõjutada Kesk- ja Ida-Euroopa riikide, eriti Baltimaade majandusi, kuna neil on Venemaa ja Ukrainaga tihedad kaubandus- ja investeeringusidemed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles