Kiiev toob Krimmist sõjavarustust ära Minski vahendusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaev Zaporižžja.
Allveelaev Zaporižžja. Foto: SCANPIX

Kiiev toob Krimmist relvastust ja sõjaväe varustust ära vastavalt Ukraina-Vene valitsusvahelisele leppele, mille vahendajaks on Valgevene, teatas Ukraina kaitseminister Mõhhailo Koval.

«Miks annavad venelased meile varustust tagasi? Peeti valitsusvaheline kohtumine, mille vahendajaks oli Valgevene. Venemaa ei tunnusta de facto Krimmi annekteerimist, mistõttu ei saa olla juttu sõjasaagist,» ütles Koval pressibriifingul.

Ukraina kaitseametkonna juhi sõnul lepiti valitsusvahelisel istungil Vene poolega kokku Krimmi jäänud Ukraina relvastuse ja sõjavarustuse etapiviisilisest tagastamises. «Meile on tagastatud juba 18 laeva, sealhulgas nii lahing- kui tugialuseid. Krimmis paiknes ühtekokku 70 laeva: 21 lahing- ja 49 tugialust,» sõnas ta.

Kovali sõnul on allveelaev Zaporižžja Ukraina mereväe valduses, ent vajab sarnaselt mitmele teisele laevale remonti.

Venemaa okupeeris pärast Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši kukutamist veebruaris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare ja annekteeris selle.

Enne Krimmi okupeerimist paiknes poolsaarel 18 000 Ukraina sõjaväelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles