Süüria sõda kajastavad Briti ajakirjanikud langesid vägivalla ohvriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõda kajastavad Briti ajakirjanikud langesid vägivalla ohvriks
Süüria sõda kajastavad Briti ajakirjanikud langesid vägivalla ohvriks Foto: SCANPIX

Süüria sõda kajastav Briti ajakirjanik ja fotograaf rööviti Türgi piiri lähedal Tall Rifatis ning nad langesid vägivalla ohvriks.

Tegemist on väljaande Time tuntud ajakirjaniku Anthony Loydi ja fotograaf Jack Hilliga, kes töötasid enne röövimist Aleppos, edastab AFP.

Time´i andmetel rööviti Loyd ja Hill eile hommikul seitsme isiku poolt kui nad olid sõitmas Türgi piiri suunas kaasas ihukaitsjad ja tõlk. Nad peeti kinni Süüria-Türgi piirist 16 kilomeetri kaugusel.

Neid peksti ning põgenemiskatsel tulistati Loydi kaks korda jalga.

Britid ja tõlk pääsesid lõpuks kohaliku mässuliste grupeeringu Islami Front juhi käsul vabadusse ning jõudsid eile õhtul Türki, kus said meditsiiniabi.

Ajakirjanike organisatsioon The Foreign Press Association ja inimõigusorganisatsioon Amnesty International andsid Loydile möödunud aastal Süüria sõja kajastamise eest autasu. Loyd oli see, kes esimesena kajastas, et Süürias kasutati närvigaasi.

Briti pressifotograafide organisatsioon kuulutas 2013. aastal Hilli pildid Süüria sõjast parimaks.

Loyd on Time`is töötanud 20 aastat ning varem kajastanud sõda Bosnias, Sierra Leones, Iraagis ja Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles