PPA kokkuhoiuplaan viib koosseisust 250 ametikohta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Kalevi kommivabriku maja, kus nüüd asuvad politseiamet, piirivalve ja Põhja prefektuur.
Endine Kalevi kommivabriku maja, kus nüüd asuvad politseiamet, piirivalve ja Põhja prefektuur. Foto: Toomas Huik

Esimese osana kokkuhoiuplaanist koondab politsei- ja piirivalveamet lähikuudel 70 ametnikku, et leida palgafondis lisaraha politseinike miinimumpalga tõstmiseks, kokku vähendatakse aga tänavu koosseisu ligi 250 ametikoha võrra.

Koondamine ootab kümneid PPA logistikuid, personalitöötajaid, dokumendihaldureid ning teisi tugiteenistujaid, ütles ameti kommunikatsioonijuht Martin Luige Postimehele.

Järgnevate kuude jooksul vähendatakse tugivaldkonna töötajate arvu 80 võrra, neist 70 koondatakse. See on esimene osa kokkuhoiuplaanist, mille eesmärk on leida PPA palgafondis kokku 4,8 miljonit eurot, et tõsta politseiametnike miinimumpalk 900 euroni.

«Teeme tööd selle nimel, et muuta PPA kui Eesti suurima riigiasutuse köögipool võimalikult lihtsaks,» ütles PPA peadirektor Elmar Vaher. «Et tõsta palka meie eesliinitöötajatel, kellest sõltub otseselt Eesti inimeste turvalisus, tõmbame oma tugiteenistusi koomale nii palju kui võimalik. Selleks peame vähendama bürokraatiat ja muutma asutusesisesed tööprotsessid lihtsamaks.»

Kokku vähendab 5400 töötajaga PPA käesoleva aasta jooksul koosseisu ligi 250 ametikoha võrra.

Politseinike palgatõusuks vajaliku 4,8 miljoni euro leidmiseks peavad prefektuurid eelarvet koomale tõmbama 4 protsenti, Tallinnas asuvad kesküksused 6,5 protsenti ning tugivaldkond enam kui 10 protsenti. Kui tugivaldkonnas algavad koondamised mais, siis prefektuuride osas lõplikke otsuseid veel tehtud ei ole.

«Tahame viia politseid inimestele lähemale ning selleks on vaja muuta jaoskonnad tugevamaks, Tallinnas asuvad kesküksused aga senisest õhemaks. Praegu käivad prefektuurides arutelud, kuidas korraldada töö politseijaoskonnas nii, et inimene saaks oodatud abi võimalikult kiirelt ja lihtsalt,» rääkis Vaher.

«Arutelude üks osa on ka piirkonnapolitseiniku roll ning otsitakse viise, kuidas vähendada nende töös väljakutsete teenindamise osakaalu, et jääks rohkem aega kohalikele probleemidele lahenduste leidmiseks ning kogukonna kaasamiseks,» lisas Vaher.

PPA on tugivaldkonna töötajate arvu ka eelnevatel aastatel korduvalt vähendanud. Kui politsei- ja piirivalveameti loomise järel 2010. aastal töötas tugivaldkonnas ligi 900 inimest, siis praeguse seisuga on tööl 675 tugiteenistujat ning käesoleva aasta lõpuks juba alla 600. Enne PPA loomist töötas varasemas politseiametis, piirivalveametis ning kodakondsus- ja migratsiooniametis kokku ligi 1200 tugiteenistujat.

PPA tugivaldkonda kuuluvad logistikabüroo, personalibüroo, dokumendihaldusbüroo, finantsbüroo, õigusbüroo, tõlkebüroo, rahvusvahelise koostöö büroo, analüüsibüroo, teabeturbebüroo, kommunikatsioonibüroo ning politsei- ja piirivalveorkester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles