Donbassi kaevurid soovivad omale relvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina kaevurid Ida-Ukrainas Horlivkas Kalinini kaevanduses.
Ukraina kaevurid Ida-Ukrainas Horlivkas Kalinini kaevanduses. Foto: SCANPIX

Donbassi kaevurite sõltumatu ametiühingu juht Mõhhailo Volõnets rääkis, et relvastatud isikute tegevuse tõttu jääb paljudes šahtides töö seisma.

Volõnets soovib, et Ukraina võimud annaks kaevuritele relvad kätte, et need saaks kaitsta piirkonna linnu separatistide ja terroristide eest, vahendab Pressa Ukrainõ.

«Juba jõudiski kätte moment, kui kaevurid peavad andma separatistidele otsustava vastulöögi,» ütles ametiühingujuht.

Volõnetsi sõnul on relvastatud isikute tegutsemine regioonis viinud selleni, et juba praegu jääb töö paljudes kaevandustes seisma, sütt välja ei veeta ja ähvardab oht, et palgad jäävad saamata, mis võib lõpuks viia näljastreigini.

Ametiühingujuhi kinnitusel on kaevurid mehised inimesed ega karda kuuli ning neid inimesi, kes astuvad nende vastu välja automaatidega.

Ida-Ukraina elanikud on juba küllalt näinud konflikte ja tülisid nibng ka sõda. «Praegu tahavad kõik rahu ja vaikust,» lisas ta.

Juba varem on räägitud sellest, et Ukraina söekaevandusi ähvardab sulgemine, kui Donbass peaks liituma Venemaaga. Musta stsenaariumi korral jääks tööta 100 000 kaevurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles