Saksa matusebüroo müüs surnute passe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirst.
Kirst. Foto: Jelena Rudi

Saksa politsei korraldas täna läbiotsimise Berliini matusebüroos ja veel 18 sellega seotud paigas, kus kamp kahtlusaluseid tegelesid surnute passide abil illegaalsete immigrantide Euroopa Liitu smugeldamisega.

Reidil, milles eesmärgiks oli koguda tõendeid dokumendivõltsimiste ja inimkaubanduse kohta, osales ligi 120 politseinikku. Ühtegi arreteerimist ei toimunud, et politsei konfiskeeris Saksamaa ja veel mitmete riikide passe täis kohvri, mitmeid arvuteid ja hulga dokumente, edastab uudisteagentuur AFP.

«Märkimisväärne on rühmituse mõnevõrra veider modus operandi – inimesde toodi Saksamaale surnute passide abil,» rääkis uudisteagentuurile AFP föderaalpolitsei kõneisik Jens Schobranski. Passisoovijatele püüti leida olemasolevate seast lihtsalt võimalikult sarnase välimusega isiku pass.

Schobranski sõnul on politseil praegu andmeid üheksa konkreetse juhtumi kohta, kus sel moel illegaalseid immigrante üle piiri toodi. Suurem osa neist immigrantidest tuli sõjast räsitud Süüriast ja ka matusebüroo omanik on süürlane.

Saksa matusebürood pakuvad perekondadele sageli lahkunu paberimajanduse korda ajamise teenust, milleks on vaja kadunukese passi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles