Seppik: juba ammu oleks pidanud PPA ametnikke vähendama

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Marianne Loorents

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees ja kunagine siseminister Ain Seppik ütles, et ta on juba ammu arvanud, et Politsei- ja Piirivalveametis on liiga palju ametnikekohti.

«[Politsei- ja piirivalveametis] on liiga palju juhtumis- ja delegeerimisaparaati,» ütles Seppik Postimehele. «See on mulle küll silma hakanud, et igasugused juhi- ning koordinaatorite ja analüütikute kohad kasvavad nagu seened vihma all.»

PPA koondamisvikati alt käivad läbi näiteks logistikud, personalitöötajad ja dokumendihaldurid.

Seppik ütles, et peale koondamiste võiks ka tööintensiivsust natuke tõsta. «Peaasi, et me tänavalt enam politseinike ära ei võtaks.»

Niinimetatud põllul töötavate politseinike töötasu on Seppiku sõnul «ikka äärmiselt madal ja sellega peret ülal ei pea.»

Viimase kahe aasta jooksul on patrullpolitseiniku keskmine palk tõusnud 848lt eurolt 1006ni.

Seppik: «Aga kui palju siis pärast tulumaksu kätte jääb? Arvestades tööiseloomu, see ei motiveeri tööle tulema ega jääma, sest töö on väga raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles