Läti kaitseminister nimetas Ventspilsi linnapead julgeolekuohuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseminister Raimonds Vējonis.
Läti kaitseminister Raimonds Vējonis. Foto: Wikipedia

Läti kaitseministri Raimonds Vējonise sõnul ohustab Ventspilsi sadamalinna meer Aivars Lembergs rahvuslikku julgeolekut, teatas Läti kaitseministeerium.
 


«See, et Lembergs kutsus NATO vägede kohalolu Lätis okupatsiooniks ning tema nõue, et alliansi peasekretär Läti riigi ees vabandaks.... on vastuolus rahvuslike julgeolekuhuvidega,» ütles Läti kaitseminister.

Vējonise sõnul otsustas Läti liitumise NATO-ga vabade ja seaduslike valimiste kaudu ametisse astunud parlament, mis on ka ratifitseerinud Põhja-Atlandi leppe.

Kaitseminister märkis, et oht Läti julgeolekule on seoses Venemaa agressiooniga Ukrainas kasvanud ning seega on kasvanud ka vajadus NATO vägede kohaloluks riigis.

Seoses kohalike ja NATO mereväelaste vahelise kaklusega Ventspilsis eelmise nädala lõpus on vahistatud neli inimest. Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs saatis NATO peasekretärile Anders Fogh Rasmussenile seoses mereväelaste käitumisega linnas kaebuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles