Politsei manitseb pidutsejaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saabuvate pühade ajal on politsei väljas täiendatud jõududega ning pöörab tähelepanu avalikule korrale ja liiklusohutusele nii linnades kui ka maapiirkondades.

Samuti on väljas veepolitsei patrull, mis hoiab silma peal väikesaartel toimuval.

Politsei soovitab aga kõigil nii alkoholi kui ka pidustustesse mõistlikult suhtuda.

Joosep Kaasik Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonnast sõnas, et jaanipäeval tõuseb inimestele kõige rohkem probleeme iseenda või kaaslaste mõõdutundetust alkoholitarvitamisest. «Alkoholist saavad alguse nii tülid kui ka õnnetused, mille tõttu kannatavad lisaks joojaile pahatihti ka juhuslikud kõrvalseisjad,» ütles Kaasik.

Turvalise peo ABCna soovitas Kaasik juba enne jaanituld kokku leppida, kes jääb kaineks, hoiab sõpruskonnal nii-öelda silma peal ja sõidutab seltskonna pärast autoga koju või vajadusel järgmisele jaanitulele. «Ärge istuge ise purjus peaga autorooli ja ärge laske seda ka teistel teha. Kui sõbralikust hoiatusest sõitmise takistamiseks ei piisa, pöörduge politsei poole.»

Pidude korraldajatele tuletas politsei meelde, et nemad vastutavad ka ürituse turvalisuse eest. «Korraldaja peab pidu planeerides võimalikke ohte ennetama, aga mõtlema välja ka varuplaani juhuks, kui ohuolukord siiski tekib. Näiteks peab korraldaja paika panema, kes sekkub juba tekkinud kaklusesse või kuidas käitutakse suurema hulga mittesoovitud külaliste saabumisel,» rääkis Kaasik.

Raudvara:
• Alkohol ja rool olgu lahus!
• Alkohol ei anna inimesele võimeid, mida tal tegelikult pole - loodusseadused kehtivad kõigile ühtmoodi.
• Vanu asju tuleb klaarida kaine peaga.
• Ka jaanipäeval pole alaealistel lubatud alkoholi tarvitada ega suitsetada.
• Et abi jõuaks kohale, peate teadma, kus olete.
• Kui pidu korraldad, siis ka vastutad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles