Kirvega mehe tapnu mõisteti 8 aastaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Viru Maakohus tunnistas joomakaaslase kirvega tapnud Valeri Issakovi (41) teos süüdi ja mõistis talle karistuseks 8 aastat vangistust.

Valeriga koos surnukeha peitnud ja pool aastat tegu varjanud Marina Tšernokoškina tunnistas kohus süüdi kuriteo varjamises ning mõistis talle karistuseks tingimisi 2 aastat ja 6 kuud vangistust 4-aastase katseajaga.

Issakovilt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 46 756 krooni ja 50 senti, Tšernokoškinalt kokku 13 906 krooni ja 50 senti.

Süüdistuse kohaselt teatas Marina aasta tagasi politseisse, et tema tuttav pani 2008. aasta novembris Narvas Kerese tänava korteris toime tapmise. Naine näitas politseinikele kätte ka koha, kuhu oli surnukeha peidetud.

Pärast surnukeha leidmist peeti raske isikuvastase kuriteo toimepanemises kahtlustatavana kinni Valeri, kes võeti ringkonnaprokuröri taotlusel vahi alla.

Uurimise käigus selgitati välja, et 2008. aasta novembris olid Valeri, Marina ja kannatanu üheskoos tarvitanud alkoholi, mille käigus tekkis korteris viibinud meeste vahel tüli. Valeri haaras tahumiskirve ja lõi sellega kannatanut korduvalt pea piirkonda, tekitades vigastused, mille tagajärjel kannatanu suri kohapeal.

Marina ja Valeri peitsid surnukeha kortermaja keldrisse, kust see üle kuue kuu hiljem leitigi.

Kohtuistungitel tunnistasid süüdistatavad oma süüd täielikult.

Kohtuotsusele saab esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles