Ilves riigikaitse nõukogus: Ukraina kriisist tuleb kiirelt järeldused teha

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves
Eesti president Toomas Hendrik Ilves Foto: Toomas Tatar / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves kutsus täna kokku riigikaitse nõukogu, teatades, et Eestil ja meie liitlastel ning partneritel tuleb teha Ukraina kriisist kiirelt esimesed järeldused.

«Olgu need siis konkreetselt sõjalise kaitse tugevdamine, kiirreageerimisvõime suurendamine, liitlassuhete kindlustamine või erinevad õppused kaitseväele ja samuti riigi strateegilisele otsustustasandile,» ütles Ilves presidendi kantselei teatel.

Riigipea ütles, et kriisi ajal peab info juhtimine olema koordineeritud ja koondatud sinna, kus võetakse vastu otsuseid. Tema sõnul on tähtis riigi valmisolek pahatahtliku või otseselt vaenuliku infokampaania ohjamiseks, lähtugu see siis välis- või siseallikaist.

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras tegi riigikaitse nõukogus kokkuvõtte Eesti kaitseväe 11-aastasest operatsioonist Afganistanis ning rääkis meie kaitseväelaste missioonist Kesk-Aafrika Vabariigis.

Riigikaitse nõukogu on nõuandev organ presidendi juures. Nõukogu koosseisu kuuluvad riigikogu esimees, peaminister, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees, riigikogu väliskomisjoni esimees, välisminister, kaitseminister, rahandusminister, siseminister, justiitsminister ning kaitseväe juhataja. Nõukogu arutab riigikaitse seisukohalt olulisi küsimusi ja avaldab nende kohta arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles