Ukraina keskvalimiskomisjon: idaoblastites võib kaks miljonit häält kaotsi minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväelane Donetski oblastis Izumi linna lähistel kontrollpunktis.
Ukraina sõjaväelane Donetski oblastis Izumi linna lähistel kontrollpunktis. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas võib tuleval pühapäeval toimuvatel presidendivalimistel hääletamata jääda ligi kahel miljonil inimesed, hoiatas täna Ukraina keskvalimiskomisjon.

Keskvalimiskomisjoni teatel on Donetski ja Luganski oblastites võimatu presidendivalimisi korraldada. Idaoblasteid kontrollivad Kremli-meelsed separatistid, kes on välja kuulutanud ka oma vabariigid.

«Praegu teada oleva info kohaselt, ei saa me seal valimiste korraldamiseks ettevalmistusi teha, sest kohalikele valimisametnikele on avaldatud füüsilist survet ning neid on ähvardatud,» teatas Ukraina keskvalimiskomisjon.

Ukraina keskvalimiskomisjon polnud rahul ka kohaliku miilitsa ja julgeolekujõudude tegutsemisega, kes on nende sõnul oma ülesannete täitmisel läbi kukkunud. Lisaks kutsus komisjon Ukraina ajutist riigipead Oleksandr Turtšõnovit rakendama valimispäeval jaoskondade kindlustamiseks turvameetmeid.

Luganskis ja Donetskis elab pea kaks miljonit hääleõiguslikku Ukraina kodanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles