Prints Harry kümme nägu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvate, et 
jõuluvana? 
Oh ei, prints Harry näitab 2012. aasta detsembri keskel ajakirjanikele oma elamispaika Afganistanis Camp Bastioni baasis. Jõulumüts on peas nalja pärast.
Arvate, et jõuluvana? Oh ei, prints Harry näitab 2012. aasta detsembri keskel ajakirjanikele oma elamispaika Afganistanis Camp Bastioni baasis. Jõulumüts on peas nalja pärast. Foto: SCANPIX

Eestis käinud Briti printsi Harry naerunägu varjab hunnikut skandaale. Aga noormehel on ka südamlik pool.

Murelaps

Prints Harry on arvukate skandaalidega saanud külge Briti kuningakoja musta lamba tiitli. Üks esimesi suuremaid fopaasid oli see, kui ta alaealisena alkoholi ja kanepit tarvitas ja niimoodi isale suure pettumuse valmistas. Seepeale võttis kohkunud prints Charles pojal kraest kinni ning saatis ta kohtuma võõrutusravi patsientidega ja nende kannatusi nägema.

Mõni aasta hiljem pani Harry taas britid pead vangutama, kuna kandis kostüümipeol haakristiga käesidet. Vanem vend William ilmus peole aga ontlikus lõvikostüümis. Kuna paari nädala pärast tähistati holokausti mälestuspäeva, tekitas Harry tegu eriti suure šoki ning kuningakoda pidi taas olukorda siluma.

Peagi sattusid meediasse pildid ülemeelikust stripp-piljardit mänginud aadamaülikonnas printsist. Lisaks on ta ebameeldivalt silma torganud rassistlike väljenditega kaassõduri kohta, piinlike tantsuliigutustega ning ööklubi ees fotograafidega rüselemisega.

Kangelane

Viimasel ajal on 29-aastane kapteni auastmega Harry muutunud pere patuoinast aga üha suuremaks kangelaseks, kelle vägitegude hulka kuuluvad näiteks Afganistani missioonid, lahingkopterite juhtimine ning matk lõunapoolusele. Afganistani kogemuse kohta on Harry öelnud, et üks keerulisemaid asju on missioonil ühitada kapteni, printsi ja tavalise noormehe roll. Aasta algusest töötab ta aga staabiohvitserina armee peakorteris Londonis.

Lillelembeline

Üllataval kombel on karmi sõjaväelase kesta varjus suur botaanikahuvi. Üks viimaseid näiteid printsi kirest lillemaailma vastu on see, et ta aitas mullu heategevusprojektina kujundada Chelsea lillenäituse jaoks printsess Diana mälestuseks rajatud lilleaeda. Muide, ta vaatas aia kavandeid üle isegi Afganistanis teenides.

Režissöör, näitleja

Rohkete skandaalide varju on jäänud tõsiasi, et prints Harry on kätt proovinud ka filmimaailmas. Nii sai ta kõigest 19-aastaselt hakkama dokumentaalfilmiga aidsi ja vaesuse käes kannatavatest Aafrika lastest. Kaks kuud järjest Lesothos viibinud Harry töötas mitme ühenduse juures ja kiindus sealsetesse lastesse. Peale selle on ta lapsena paar korda esinenud teatrilaval. Tema esimene roll oli nelja-aastase põnnina lasteaias, kus ta kehastas lambakarjust. Hiljem mängis ta koolis Shakespeare’i näidendis «Palju kära ei millestki».

Spordimees

Prints on silma jäänud ka suure spordihuviga. Õpilasena esindas ta kooli kriketis, polos ja ragbis – viimast propageeris ta hiljem aktiivselt noorte seas. Lisaks armastab ta Šveitsis suusatamas käia, huvitub motospordist, on Londoni maratoni heategevusfondi patroon ja sarnaselt vanaemaga Arsenali jalgpalliklubi andunud fänn. Jamaica-visiidi ajal kohtus, naljatles, jooksis ja poseeris Harry ka maailma kiireima mehe Usain Boltiga.

Tavaline inimene

Prints Harry ei ole hoolimata kõrgest staatusest jätnud kõrgi aadliku muljet, vaid näitab sageli oma rahvalähedast poolt. Nii töötas ta pärast keskkooli mõnda aega Austraalias rantšos. Siiski ei saanud ta seal täies rahus loomi talitada, kuna teda saatis pidevalt meedia. Kuigi Harryt on nimetatud ka stiiliikooniks, jääb ta fotograafide silme alla sageli hoopis tavalise nokkmütsi ja teksade, mitte uhkete ülikondadega.

Printsi võõrustajatele võib kergendusena tulla fakt, et Harry ei hooli suuremat gurmeetoidust ning naudib rõõmuga rämpstoitu. Veel meeldib talle vaadata meelelahutussaateid. Ta fännab «Star Treki».

Filantroop

Prints Harry on üha rohkem jäänud silma heategevusega. Tema parem pool tuleb eriti selgelt välja just Aafrikas. Nii rajas ta koos sõbraga Lesothos heategevusfondi, et aidata sealseid orbe ja hädas noori. Samuti on ta mitmete ühingute patroon ning toetab nagu tema hukkunud emagi maamiinidevastast tegevust Angolas. Harry on tõdenud, et tema süda on Aafrikas, ning ta loodab, et ema võib seetõttu tema tegemiste üle uhke olla. Lesothos kutsutaksegi Harryt kangelaseks.

Lapsemeelne

Prints Harry on pidevalt demonstreerinud ka oma lapsemeelsust. Näiteks on ta avalikult ülistanud videomänge ning sai hakkama järjekordse skandaaliga, kui võrdles Afganistani sõda mänguga. Samuti nimetatakse noormeest naervaks printsiks, kuna tal on pidevalt ees riukalik nägu ning fotodel teeb ta sageli koomilisi grimasse. Muu hulgas lõbustas prints Afganistanis jõulude ajal oma lahingukaaslasi ja meediat, kandes sõjaväebaasis päkapikumütsi.

Ihaldatud poissmees

Oi kui paljud naised on siniverelisest Harryst huvitatud! Mullu nimetas üks Ameerika elustiiliajakiri printsi kõige ihaldusväärsemaks poissmeheks;  ta edestas teiste seas pikalt nii George Clooneyt kui ka Jack Nicholsoni. Tundub, et just USAs ongi punapäine prints eriti popp. Näiteks tuli seal tänavu ekraanile sari, kus tosin ameeriklannat üritavad võita Harry teisiku südant, teadmata, et tegemist ei ole tõelise siniverelisega.  

Haruldane loom

Prints Harry on tegija ka loomamaailmas. Nii nimetati Lõuna-Aafrika loomapargis 2012. aastal sündinud kääbusjõehobupoiss pärast printsi järjekordset käiku Aafri­kasse Prints Harryks. Kuigi haruldane loomake suri vaid paar kuud hiljem pärast rasket operatsiooni, suutis printsi loomariigi nimekaim lühikese elu jooksul tuua vajalikku tähelepanu oma ohus olevatele liigikaaslastele ning koguda sotsiaalmeedias palju fänne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles